Over ons / about us

English version here

Docent

Hoi ik ben Herman de Koning, binnen de Capoeira wereld ook wel bekend als Professor Safari. In 2000 ben ik op aanraden van een vriendin een kijkje gaan nemen bij een capoeira les. Ik ben nooit meer weg gegaan en sindsdien volg ik les bij Mestre Samara van grupo Senzala. (www.senzala.nl) Ik heb al een aantal jaar de paarse band met de bijbehorende titel “Professor” wat inhoud dat ik les kan en mag geven.

Mestre Samara

Claudio Lemos of Meester Samara van Grupo Senzala is in 1984 naar Europa gekomen nadat hij zijn opleiding tot sportdocent in Rio de Janeiro heeft afgerond. Zijn leven stond veelal in het teken van reizen en het verspreiden van Capoeira binnen en buiten Europa. Samen met Meester Marreta van de groep Berimbau de Ouro organiseert hij al 30 jaar de paasworkshop. Een vierdaags evenement waarbij capoeiristas uit de hele wereld samenkomen in Amsterdam om de sport te beoefenen.

Grupo Senzala

Grupo Senzala is in 1963 in Rio de Janeiro opgericht door een groepje vrienden die de passie voor Capoeira deelden. De groep ontwikkelde zich van trainen bij elkaar thuis tot het winnen van kampioenschappen en verwierf grote naamsbekendheid in Braziliƫ. Ook hield men zich bezig met lesgeven op diverse plekken van de Universiteit tot de sloppenwijken van Rio de Janeiro. Tegenwoordig bestaat de groep uit ruim 60 meesters met elk hun eigen unieke vaardigheden en visie met scholen over de hele wereld.